Being Edited

Here are the works that can not yet to be moved to the completed-section as they have not been edited.

Lilium Bulbiferum (Fantasy)
De var ett välsignat folk.
De hade kommit till denna äldsta av gamla skogar för länge sedan; på den tid då skogen fortfarande var ung. De kallade sig själva för De i Exil, men det var ett frivilligt försakande av världen utanför som lätt dem till denna plats. Alla inom deras folk föddes med ljust hår och ljusa ögon.
Liksom alla folk, hade De i Exil sina sagor och legender. Den mest kända var en historia, en saga, en profetia – vad helst du nu vill kalla det – som hade förpassats från generation efter generation med mumlad hänförelse. Det kanske bara var en saga från början, men när det såg ut som om den skulle uppfyllas ville De Äldre inte ta några chanser. I denna sagoprofetian berättades om en drake, röd som eld, som skulle komma och förgöra dem alla. Det hade länge tolkats om till att betyda att en kvinna skulle födas med ett rött hår, som skulle leda till deras undergång. Men för att balansera hennes förstörelse (pronomen i den åttio minuter långa versen som berättade hela historien, indikerade en kvinna), skulle en pojke födas. Han skulle ha hår svart som midnatt och solen skulle ge honom ett svärd. Med detta svärd skulle han förvisa henne till mörkrets rike.
För sjutton, nästan arton år sedan, föddes två barn. En pojke med svart hår och en flicka med rött hår.
Det här är berättelsen om vad som hände efteråt. (2011 NaNoWriMo)
77'316 ord. 23 kapitel + prolog/epilog.
Status: Mognar till sig för redigering.


Midnight Offerings (Collection of Poetry
Somewhere between sorrow and anger, on the edge of healing of breaking, letting go and hating, a midnight offering: because midnight is when fears and pains are realised.
40 unformated pages and contains 101 poems, featuring Never-Ending Labyrinth.
Status: Waiting to be proof-read


Alumina (Thriller/Fantasy)
Det finns inget farligare än en människa som tycker att hon har rätt. Då kan hon göra precis vad som helst för den övertygelsen. Higuri Kouki är en ung man som drabbas hårt när finanskrisen slår till och förlorar sitt jobb. Men när han hittar något som kan hjälpa honom skapa den perfekta världen, vad kommer han att göra?
           Lior Acqua hade aldrig riktigt väntat sig ett falla som det här, men nu var det i hans händer. Vilken rättvisa kommer att segra? Och är Kouki egentligen Liors verkliga motståndare - eller är han en bricka i ett spel som är mycket äldre än de båda?
Prolog, 18 kapitel och epilog, motsvarande 145 sidor i enkel text.
Status: Första genomläsning klar. Skriver om delar av romanen.


Skönheten som var odjuret (Gotik/Övernaturligt)
Cirka 700 före Kristus föddes en flicka vid namn Hekate. Hon kom att ha ett hårt liv, ett liv som förändrades den dag då främlingen kom till byn på Anthemoessa.
Den dagen började Hekate dö, den dagen började de första fröna av ett monster växa.
           Året är 1807, platsen ett sextonhund-ratalsskepp med blodröda segel. En blek kvinna har satt kurs mot den engelska staden Plymouth. Hennes namn är Erith af Cyneric och hon är vampyr.
          Hon ligger i fejd med den man som var hennes dödlige fader, en fejd om kronan efter att deras gemensamma skapare dött. Hon är legitimt drottningens arvtagare, men dokumenten som bevisar detta blir ignorerade av Craig, hennes fader. 
          Om inte det räckte med hennes ärkefiende, så måste hon även kämpa mot vampyrjägarna i staden. 
         143 sidor. En prolog, 16 kapitel och en epilog.
Status: Redigeras


Skuggstenen (Diktsamling)
Diktsamlingen är skriven mellan 2006 och 2007 och landade på 23 sidor. En diktsamling som centrerar runt legenden om Skuggstenen med diverse andra dikter runt omkring.
Status: Skall blir korrekturläst.


Dark, darker, darkest (Collection of poems)
Another collection of poems. This is a more fairy-tale kind of collection, but with very dark poems. Written between the years 2006 and 2007, this one is 42 pages long and contains 77 poems of various lengths and structure.
Status: To be proof-read.


Mörkrets skatter (Novellsamling)
En samling noveller av diverse läng och genrer. Vissa är väldigt långt och andra är korta. Det finns de som är poetiska, de som är aningen våldsamma, och de som är romantiska.
           Novellerna är skrivna mellan 2002 och 2007, men ihopsamlade under de senaste åren. Den är 287 sidor lång och innehåller 33 berättelser.
Status: Ska bli korrekturläst.


Svarta tårar (Diktsamling)
Diktsamling som är skriven mellan åren 2005 och 2006. Den slutade på 32 sidor. Svarta tårar handlar mycket om sorg, sorg över grymma dåd, sorg över de som dött, men den handlar även mycket om kärlek och styrka.
Read the English text
Status: Första genomläsningen är klar.


Döende hopp, pyrande hat (Diktsamling)
Diktsamling som innehåller 52 dikter. Skrevs mellan år 2004 och 2005, en del dikter skrevs dock under perioden 2001-2002 vilket förklarar kvalitésvackan.
Read the English text
Status: Översätts till engelska, och skall korrekturläsas (men först, ska den få sig en rejäl omgång med grammatik-rengöringsmedel *blänger på sidorna*).


Back