essays | notemeetsletter | skrivpuff | misc | challenge fic | site info

Brevet
by C.R.M. Nilsson

Imooto-chan,

jag kommer inte alltid att vara här för att du ska kunna ta ut din dåliga dag på mig. Jag kommer inte alltid vara här för att lyssna på dina problem och trösta dig när du är upprörd. Jag kommer inte alltid vara här för att tvätta gruset ur dina skrapsår.

Ibland kan vi läsa varandras tankar, ibland är vi som utomjordingar för varandra.

Du har ett fruktansvärt temperament och när du är trött, ledsen, har ont, är det alltför ofta mig det går ut för. Du är en av dem som kan få mig att gå och gråta på mitt rum därför att jag inte orkar med att du blir arg så fort jag öppnar munnen.

Men du är också en av de få som kan få mig att skratta. Ibland säger du saker helt på måfå som får mig att tjuta av skratt. Ibland när du är trött, blir du inte arg på mig utan frågar på fullaste allvar ifall Shanghai ligger i Kina.

När vi båda är trötta och stressade, har ont och är ledsna, bör vi helst inte vara i samma rum. Men på de dagar när vi orkar, är vi de bästa vänner man någonsin kan vara. Faktum är att jag ofta gör mig av med de av mina vänner som säger något illa om dig. Jag är den enda som får säga att du är irriterande. Andra finner att jag inte ljuger när jag säger att jag har ett fruktansvärt temperament.

Jag älskar dig, trots att du ofta är tjurig, nedlåtande, arrogant, irriterande (hur sjutton kan du gå förbi mitt rum åtta gånger inom tio minuter och bara för att säga hej?). Men du är också snäll, söt, smart, varm, rolig, livlig… den bästa lillasyster man kan ha.

Jag kommer inte alltid vara här. Men jag hatar dig inte, som du påstår. Nej, jag älskar dig med den beskyddande glöd vi storasystrar har. Det är mitt jobb att inte vara alltför snäll mot dig, men jag hatar dig aldrig.

Kom ihåg det, när jag har flyttat hemifrån. När jag inte längre finns tillgänglig varje dag, kom ihåg att jag älskar dig.

//Din nee-san.

a/n: Ursäkta japanskan, men jag har en tendens att kalla folk för saker på japanska. Det första betyder lillasyster och det sista betyder storasyster.

Back

Copyright C.R.M. Nilsson 2010

blog comments powered by Disqus