essays | notemeetsletter | skrivpuff | misc | challenge fic | site info

Vad skulle hända?
by C.R.M. Nilsson

Du sover så sött och djupt bredvid mig. Ditt röda hår är utspritt över kudden och står åt alla håll och kanter. Dina smala händer vilar, lätt knutna, uppdragna vid din haka och du ligger på sidan. Dina läppar är lätt särade och du andas med djupa, jämna andetag. Lite dregel rinner från din mungipa och jag borde inte tycka det är sött, men jag gör det.

En hårtest har fallit över dina ögon. Täcket har glidit ned och blottat en mjuk rundad axel.

Ditt ansikte är så öppet när du sover. Du ser ut som om du vore tio år.

Vad skulle hända om jag sträckte ut min hand och strök undan den där hårtesten? Skulle du rynka på näsan och sömnigt slå efter min hand? Skulle du ge ifrån dig en jamande protest?

Min hand rör sig på eget bevåg och stryker undan den där irriterande hårtesten. Jag hade i alla fall rätt i viss mån – du rynkar på näsan. Jag skrattar nästan till, men är tyst för att jag inte vill väcka dig. Det är dock redan försent och du ger ifrån dig ett lågt, hummande ljud innan dina ögon glider upp. Blå springor, likt månskärvor, blinkar sömnigt upp mot mig. I nästa stund ler du strålande mot mig och jag tappar andan. Du sträcker ut din hand…

… och knuffar till armbågen som jag lutat mig mot. Inte alltför värdigt faller jag ned på madrassen och tappar luften för ett ögonblick. En arm slängs över min midja och håller fast mig. Du lutar hakan mot min hjässa och mumlar sömndrucket:

”Sov.”

Men… Jaja, okej då. För den här gången.

Vad skulle hända om jag strök undan den där besvärliga hårtesten? Du skulle vakna och förmå mig att sova.

Back

Copyright C.R.M. Nilsson 2010

blog comments powered by Disqus